Ημερομηνία:13-04-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
                       ΕΝΩΤΙΚΗ    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ    ΚΙΝΗΣΗ    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                           Της
    ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                 Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τηλ.& FAX: 22310-33636 & 22310 – 32177
 
 ΛΑΜΙΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008 
 
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
    Σε όλους μας είναι πλέον αντιληπτό ότι το Π.Σ. και ειδικότερα οι εργαζόμενοι σε αυτό δοκιμάζονται σκληρά από την συσσώρευση των προβλημάτων που είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στον κλάδο μας και της γενικευμένης συνδικαλιστικής αδράνειας.
   Οι ευθύνες της πολιτείας είναι μεγάλες αλλά ακόμη μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών μας οργάνων, της Ομοσπονδίας και της πλειοψηφίας των πρωτοβάθμιων Ενώσεων γιατί :
 •         φησαν απροστάτευτους τους εργαζόμενους απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία ή καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους. όπως τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις σε θέματα του ωραρίου, του κανονισμού μεταθέσεων, των αρμοδιοτήτων και των πειθαρχικών διώξεων.
 •         Αποσιώπησαν και σε αρκετές περιπτώσεις συμφώνησαν με τις Νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της ίδιας της υπόστασης του Π.Σ. όπως με την πλήρη στρατικοποίηση του Π.Σ. με τον Νόμο 3511/06, την υπονόμευση της αξιοκρατίας στο κανονισμό κατάταξης και μεταθέσεων με τα Π.Δ. 19/06 και 236/07, την «ενοποίηση » των ταμείων μας. 
 •         Αρκέστηκαν στα ψίχουλα της εισοδηματικής πολιτικής και χειροκρότησαν μάλιστα με ικανοποίηση για την αύξηση των 0,30 λεπτών ημερησίως στο επίδομα των ειδικών συνθηκών.
 •         Απεμπόλησαν τα βασικά και χρόνια αιτήματα του κλάδου και έπαψε κάθε αγωνιστική διεκδίκηση για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό – Μισθολόγιο – Την προστασία του ωραρίου με εφαρμογή του πλήρες πενθημέρου 35 ωρών και της εργατικής νομοθεσίας για την Υπερεργασία – Την κάλυψη των κενών οργανικών – Την υγιεινή και ασφάλεια .
 •         Δεν διεκδίκησαν από την κυβέρνηση μετά τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για να μην ξαναζήσει η χώρα μας παρόμοιες καταστάσεις.
 •         Ανέχονται και σιγοντάρουν το κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείτε σε βάρος των εργαζομένων χαμηλόβαθμων και Αξιωματικών, με σκοπό να επιβληθεί κλίμα πλήρους υποταγής στις καταστρατηγήσεις με αλόγιστες επιφυλακές, κόψιμο ρεπό και σμίκρυνση των κανονικών αδειών που θα εφαρμοστούν για ακόμη μία φορά ως μέτρο κάλυψης των τεράστιων κενών και για αυτήν την αντιπυρική περίοδο.(σημ. ποινή 5/10 του Β.Μ. επιβλήθηκε σε συνάδελφο για μη εύρεση σε κλήση για επιφυλακή, έτσι για να παίρνουν το μήνυμα οι υπόλοιποι προς συμμόρφωση ) .
 Έτσι έχει πλέον διαμορφωθεί συνάδελφοι η κατάσταση στον κλάδο μας και την αποκλειστική ευθύνη φέρνουν οι δύο παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ .Κ. Π. που είτε συμμετέχουν στα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργάνων είτε όχι βοηθούν πότε ενεργά και πότε με την αδράνεια τους τις κυβερνήσεις να εφαρμόζουν στην πλάτη μας όποιο αντεργατικό μέτρο αποφασίσουν .
 Μόνη εξαίρεση η Ε.Α.Κ.Π. που έδωσε και δίνει την μάχη μόνη της κάτω από αντίξοες συνθήκες για όλα τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.      
 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 
 Η Ένωση μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από αυτήν την κατάσταση .
 Δύο χρόνια απόλυτη αυτοδυναμία της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., δύο χρόνια πλήρους αδράνειας σε όλα τα επίπεδα.
 •          Καμία ουσιαστική ενημέρωση για τα εργασιακά μας ζητήματα. 
 •         Καμία παρέμβαση και καμία καταγγελία για θέματα καταστρατηγήσεων την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια μας συνεχίζουν να υποφέρουν αυτά τα δύο χρόνια όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα πλέον με αφορμή τις χιονοπτώσεις και τις βροχοπτώσεις, είτε με παράνομες είτε με προληπτικές επιφυλακές, με κόψιμο των ρεπό κ.λ.π. 
 •         Καμία θέση ή απόφαση για αντίδραση στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ανέτρεψαν δικαιώματα ( Ν. 3511/06 – Π.Δ. 236/07 - Ενοποίηση ταμείων κ.λ.π. ) παρ ότι η ΕΑΚΠ τα έβαζε ως θέματα στα Δ.Σ. .
 •         Πλήρη αδράνεια την στιγμή που οι περισσότερες Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια. της περιφέρειας μας συνεχίζουν να υπολειτουργούν από τα χρόνια προβλήματα των ελλείψεων σε δύναμη, εξοπλισμό και υποδομές .
 •         Πλήρη αδράνεια όταν οι συνάδελφοι στα περισσότερα κλιμάκια της περιφέρειας μας βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ένα σωρό αρρώστιες λόγω έλλειψης καθαριότητας και αναγκάζονται να εκτελούν χρέη καθαρίστριας λόγω μη ύπαρξης κονδυλίων για την μίσθωση συνεργείων. 
 •         Πλήρη αδράνεια και αδιαφορία όταν έφερε η κυβέρνηση για ψήφιση στην βουλή το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που αφορούσε την ενοποίηση των ταμείων των Σ.Α. με ότι σήμαινε αυτό για την τύχη των αποθεματικών των ταμείων μας, βλέπεται την ίδια στιγμή υπήρχε μία και μοναδική έγνοια για το προεδρείο, η διοργάνωση του αποκριάτικου χορού !!  
   Η αδράνεια όμως συνάδελφοι αυτά τα δύο χρόνια δεν χαρακτηρίζει μόνο την στάση του προεδρείου αλλά και την στάση της Π.ΑΣ.Κ. Π. που ως απλός παρατηρητής παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις .
  
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
    Εκτιμούμε ότι δεν αξίζει στους εργαζόμενους της περιφέρεια μας τέτοιου είδους εκπροσώπηση. Μέσα από την δεκάχρονη πορεία της Ένωσης μας έχει καταδειχτεί πλέον πότε λειτούργησε η Ένωση προς όφελος των συμφερόντων των συναδέλφων και πότε όχι.
   Έχει αποδειχθεί με ποιας παράταξης την συμμετοχή στην διοίκηση η Ένωση απέκτησε κύρος και έγινε σημείο αναφοράς στον κλάδο μας για την αγωνιστική της παρουσία και δράση.
   Όπως επίσης έχει αποδειχθεί ποια παράταξη κουβαλούσε στο σύνολο του το βάρος λειτουργίας της Ένωσης όταν μοιράζονταν τις θέσεις του προεδρείου και με την Π.Α.Σ.Κ .Π. και με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. .
     Θυμηθείτε συνάδελφοι όταν ήταν η Α.Ε.Κ.Π στο προεδρείο τον όγκο ενημέρωσης που έφθανε στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια για όλα τα δρώμενα του κλάδου είτε με φαχ είτα με ομαδικές αποστολές . Τα αρχεία των τοπικών επιτροπών είναι αδιάψευστος μάρτυρας 
    Θυμηθείτε το πόσο τακτικά βρίσκονταν το προεδρείο κοντά σας μέσα από τις περιοδείες που πραγματοποιούσε σε συχνή βάση.
    Θυμηθείτε τον άμεσο τρόπο παρέμβασης προς πάσα κατεύθυνση όταν προέκυπτε εργασιακό ζήτημα είτε αφορούσε το σύνολο των εργαζομένων είτε αφορούσε μεμονωμένα συνάδελφο.
    Αναλογιστείτε ότι αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν ναι μεν το προεδρείο της Ένωσης δεν σας ενημέρωνε και δεν παρενέβαινε για τα θέματα που σας απασχολούσαν ,η Ε.Α.Κ.Π. όμως συνέχισε παρ ότι δεν ήταν στο προεδρείο να σας κρατά για όλα τα θέματα ενήμερους και να παλεύει τα εργασιακά ζητήματα που σας απασχολούν .
 
 Συναδέφλισσες - Συνάδελφοι
 Για μία ακόμη φορά σας ΚΑΛΟΥΜΕ:
 Αφού ρίξετε μία ματιά στο παρελθόν για το τι είχαμε και τι χάσαμε αλλά και μία ματιά στο μέλλον για το τι θα κληθούμε ακόμη να χάσουμε ως εργαζόμενοι Γιατί είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουμε να χάνουμε εάν και τώρα δεν έχουν βγει τα απαραίτητα συμπεράσματα και επικρατήσει το πολωτικό κομματικοποιημένο κλίμα που προσπαθούν για ακόμη μία φορά να περάσουν αυτοί που σας ξαναθυμήθηκαν ότι υπάρχετε μόλις τώρα παραμονές των εκλογών .
 •         Να συμμετάσχετε μαζικά αύριο στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης .
 •         Να δηλώσετε συμμετοχή στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π..
 •        Να την υπερψηφίσετε στις εκλογές του Μαΐου για να ελπίζουμε ότι θα μπει ένα τέλος στην    αδράνεια της Ένωσης μας και να συμβάλετε στην αλλαγή συσχετισμών στην Ομοσπονδία υπέρ του αγωνιστικού συνδικαλισμού.
    
                                               Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
 
 
                                      ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                            Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
            


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση