Ημερομηνία:18-05-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                              Της Ε.Υ.Π.Σ.
                 ΚΕΝΤΡIΚΗΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
Τηλ:6932473532, fax:2331064460, e-mail:info@eakp.gr, Website:www.eakp.gr
 
19 Μαΐου 2009                                       Αριθμ. 30
 
                                                                 ΠΡΟΣ: Όλα τα μέλη
 
Θέμα: « Τακτική Γενική Συνέλευση 2009 »
 
   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας και την καταψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του Προεδρείου έχει να επισημαίνει τα εξής:
  •                 Οπωσδήποτε η καταψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού αποτελεί μομφή στην αδράνεια, στην οποία έχει καταδικάσει το προεδρείο την Ένωσή μας και αποτελεί ηχηρό χαστούκι σε έναν απολογισμό « δράσης » που ενώ βρίθει από δημόσιες σχέσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες απουσιάζουν παντελώς οι αγωνιστικές διεκδικήσεις για τα προβλήματα του κλάδου και των εργαζομένων. 
  •                 Το γεγονός όμως της καταψήφισης, από μόνο του δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο στους εργαζόμενους, εάν δεν αποτελέσει απαρχή για μία γενικότερη αμφισβήτηση και καταδίκη του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των εκπροσώπων του.
  •                 Kαι οι δύο παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. & Π.Α.Σ.Κ Π. που εναλλάσσονταν χρόνια τώρα στο προεδρείο της Ένωσης μας και την Ομοσπονδία, έχουν τεράστιες ευθύνες για την όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων και την αποσάθρωση του Π.Σ.
  •                 Η σημερινή καταδίκη του απολογισμού δράσης του προεδρείου της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. δεν πρέπει για κανέναν λόγο να αποτελέσει άλλοθι εξαγνισμού του εταίρου και συνυπεύθυνου για τα προβλήματα μας, της Π.Α.Σ.Κ. Π. , που καθαρά για ψηφοθηρικούς σκοπούς άρπαξε την ευκαιρία της καταψήφισης του απολογισμού για να θυμηθεί ότι υπάρχουν και αγώνες !!!   
  •                 Είναι κοινή η ευθύνη τους για το μαύρο μας το χάλι και ενώ στα λόγια κόπτονται για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, στην πράξη αρνούνται έστω και να προβούν σε μια απλή καταγγελία.
  •                 Απαξιώνουν με την αδράνεια τους και την αδιαφορία τους ακόμη και τα Δ..Σ. αφού πολύ πρόσφατα αρνήθηκαν ακόμα και να παραβρεθούν σε έκτακτο διοικητικό Συμβούλιο με θέμα τις ελλείψεις σε προσωπικό στην Κεντρ. Μακεδονία. Έτσι το Δ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας γιατί από τα εφτά εκλεγμένα μέλη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. απουσίαζαν τα τέσσερα ενώ από τα τρία εκλεγμένα μέλη της Π.Α.Σ.Κ. Π. απουσίαζαν τα δύο!!!
  •                     Συνέταξαν από κοινού και ψήφισαν ένα σε εισαγωγικά διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων που ενταφιάζει πάγια αιτήματα των πυροσβεστών και δεν περιλαμβάνει ούτε ένα τρόπο διεκδίκησης αυτών των αιτημάτων. H διαφορά τους εντοπίστηκε στην κατάργηση των αντι ασφαλιστικών Νόμων αφού η μεν Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ ζητούσε να καταργηθεί μόνο ο Νόμος του Ρέππα ( ΠΑΣΟΚ) και η Π.Α.Σ.Κ Π. να καταργηθεί μόνο ο νόμος του Σιούφα ( Νέα Δημοκρατία)!΄
  •                     Εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε πρόταση που έρχεται για κινητοποιήσεις από την ΕΑΚΠ είτε στα Συνέδρια είτε στα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας είτε στην Ένωση με την ευθύνη και των δύο παρατάξεων πέφτει στο κενό.
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί να πάρετε την υπόθεση της επίλυσης των προβλημάτων σας στα χέρια σας και ας γίνει το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης αφορμή για ανασύνταξη του συνδικαλιστικού μας κινήματος και στην Περιφέρεια μας.
   Σας καλεί να συσπειρωθείτε στις δυνάμεις της και να στηρίξτε τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο συνεπές αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα να παλέψει από καλύτερες θέσεις για τα προβλήματα του κλάδου μας.
.
                                                                        Για την Ε.Α.Κ.Π. Κεντρ. Μακεδονίας
                                                                            Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης  
                                                                                    Μελιόπουλος Γιώργος


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση