Ημερομηνία:06-11-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 
  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
                                               Ε.Α.Κ.Π
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
Kιν..6973827971 (42533) - 6973353676 (40936)- 6973353064 (40769)- 6973552943 (41219) E mail: info@old.eakp.gr
.
                                                                                                                                                                
ΠΑΤΡΑ 7 Νοεμβρίου 2009         ΠΡΟΣ : ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
.
 
        ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ .
 
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που η ΕΑΚΠ ενημέρωνε για την προώθηση των «Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης» η οποία θα αποτελείται από τρεις κλάδους :
α) Κλάδος επικουρικής ασφάλισης όπως προβλέπει ο αντιασφαλιστικός νόμος 3029/02 και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στο συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό μέλλον των εργαζομένων. Με άλλα λόγια ένα σύστημα που προβλέπει πολύ χαμηλή κύρια σύνταξη, επαγγελματική σύνταξη με ιδιωτικά κριτήρια και ιδιωτική ασφάλιση χωρίς την προστασία του κράτους. Οι συνέπειες όπου βρήκε εφαρμογή η πολιτική των ταμείων αυτών μας είναι πλέον γνωστές: Στη Χιλή, την πρώτη χώρα που εφάρμοσε το «τριαξονικό σύστημα», χρεοκόπησε το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.   β) Κλάδος πρόνοιας  γ) Κλάδος υγείας
·        Σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο για το 2002 χάθηκαν από τα επαγγελματικά ταμεία 1,4 τρισ. δολάρια.
·        Στις ΗΠΑ χιλιάδες επαγγελματικά ταμεία είναι ελλειμματικά και βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Το παράδειγμα της «ENRON» είναι χαρακτηριστικό. Μαζί με τη χρεοκοπία της εταιρίας χάθηκε και το σύνολο των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών εισφορών των εργαζομένων της.   
·        Μόνο στη Μ. Βρετανία τα τελευταία χρόνια (μέχρι το Φλεβάρη του 2003) είχαν χαθεί από τα επαγγελματικά ταμεία 64 δισ. λίρες. Δεν είναι τυχαίο ότι μελετάται η περικοπή των παροχών και η μετατροπή τους από ασφαλιστικά σχήματα καθορισμένης παροχής (για να μην κληθούν οι εταιρίες να καλύψουν τα τεράστια ελλείμματα) σε σχήματα καθορισμένης εισφοράς.
·        Στην Ολλανδία προωθείται η μείωση των παροχών και η αύξηση των εισφορών.
 
   Στη χώρα μας το 2001 τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που τοποθετήθηκαν στο Χρηματιστήριο είχαν απώλειες 906,62 εκατ. ευρώ, έχασαν δηλαδή το 23,18% της αξίας τους.
   Τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελούν το λεγόμενο δεύτερο πυλώνα του γνωστού τριαξονικού συστήματος, ο οποίος θα λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια. Ο πρώτος πυλώνας είναι η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση (κύρια ασφάλιση) των χαμηλών συντάξεων που επιδιώκουν να αποτελέσει ένα «δίκτυο προστασίας» από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο τρίτος πυλώνας θα περιλαμβάνει τα ατομικά συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης
  Αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων από τους Νόμους του Σιούφα και Ρέππα . Η σταδιακή μετατόπιση του βάρους της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και τους εργοδότες στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων και την δυνατότητα να παρακαμφθούν τα οποιαδήποτε εμπόδια μπαίνουν στην αξιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με σκοπό να μπορούν να τοποθετούνται στο σύνολο τους σε επισφαλείς επενδύσεις προς όφελος πάντα των επενδυτικών οικονομικών συμφερόντων αλλάζοντας έτσι χέρια τα αποθεματικά των εργαζομένων ( χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα). Χώρια η ληστεία των τραπεζών όπου στα αποθεματικά δεν δίνονταν κανένας τόκος η δινόταν ελάχιστος.
 
   Η Ε νωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του το προσχέδιο νόμου και προέβλεπε την σύσταση του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. αφού κατέδειξε με στοιχεία τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εξέλιξη αυτή, έθεσε θέμα και πρότεινε στο Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 6/3/08 μία σειρά άμεσων ενεργειών που ενώ έγιναν δεκτές έστω και με κάποιες επιφυλάξεις δεν υλοποιήθηκε τίποτε.       
   Οι προτεινόμενες αλλαγές εντάσσονταν μέσα στην γενικότερη αντιασφαλιστική πολιτική που απορρέει από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προωθείται και στην χώρα μας από την Ελληνικές κυβερνήσεις με κύριο στόχο την ποιο αποτελεσματική αφαίμαξη των αποθεματικών των ταμείων. 
   Οι συνέπειες από την εφαρμογή των αντι ασφαλιστικών πολιτικών είναι φανερές σε όλους, εξάλλου οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας δείχνουν τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης τέτοιων ευαίσθητων τομέων. Οι ιδιώτες στο χώρο της Υγείας θησαυρίζουν από την εμπορευματοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού που κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνει χωρίς ιδιαίτερο κόστος και με την υψηλότερη ποιότητα ο κάθε εργαζόμενος και η οικογένειά του.
    Οι αλλαγές λοιπόν στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν στόχο:
 • Την υπονόμευση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.
 • Την παραπέρα εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
 • Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
 • Την κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης.
 • Την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων.
 • Το χτύπημα του θεσμού των βαρέων - ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
 • Το δραστικό περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων.
 • Τη μείωση των κύριων συντάξεων.
 • Τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και την παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις.
 • Την αφαίρεση κατακτήσεων στην Κοινωνική Ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση των εισφορών, χειροτέρευση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.
 • Τη δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όπως αποδεικνύεται από την ψήφιση του νόμου 2874/2000 για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ο οποίος κάνει την αρχή της μείωσης -κατά δύο(2) ποσοστιαίες μονάδες- της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του κλάδου κύριας σύνταξης του ΙΚΑ».
Η συνθήκη του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, αλλά και η στρατηγική της Λισσαβώνας, που έχουν σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλλουν αλλαγές όπως:
·        Διαχωρισμό των ασφαλισμένων και αύξηση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στα 65 χρόνια για τους νεοασφαλιζόμενους από 1/1/1993.
·        Προωθούνται σχέδια για την κατάργηση του θεσμού των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
·        Αύξηση του χρόνου κατοχύρωσης ασφαλιστικού δικαιώματος από τις 4.050 μέρες ασφάλισης στις 4.500.
·        Αύξηση του ορίου ηλικίας και μείωση των συντάξεων για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις πρώην ΔΕΚΟ.
·        Συμμετοχή των ασφαλισμένων στο 25% της τιμής των φαρμάκων.
·        Μείωση των συντάξεων και αύξηση του ορίου ηλικίας για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά.
·        Κατάργηση του υπολογισμού των δώρων εορτών για τις συντάξεις του ΙΚΑ.
   Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ η αύξηση του ορίου ηλικίας διαμορφώθηκε στα 67 χρόνια, και επί Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια στα 68 χρόνια, με το πρόσχημα της προαιρετικότητας, ενώ έφθασαν οι δαπάνες στον ιδιωτικό τομέα για την υγεία στο 58% .
   Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δικαστήριο η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων χαρακτηρίζεται ως επαγγελματική και όχι ως κοινωνική, ανοίγοντας το δρόμο για νέες αλλαγές, μεταξύ αυτών και την κατάργηση της αναγκαίας διαφοράς των πέντε (5) χρόνων ανάμεσα στα όρια ηλικίας ανδρών και γυναικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών από 7 έως 15 χρόνια.
   Όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με την πολιτική που εφάρμοσαν και που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, προετοιμάζουν αργά αλλά σταθερά το έδαφος για την αποδοχή από τους εργαζόμενους ως σανίδας σωτηρίας του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα της ασφάλισης.
   Το μέτρο της προνομιακής σύνταξης που ξεκίνησε από τους αγρότες θα επεκταθεί και περαιτέρω αφού θα σου εξασφαλίζεται μια σύνταξη πεινάς όπου θα μπορείς να την αυξήσεις συμφωνώντας με τον εργοδότη να πληρώνεις περισσότερες εισφορές ή έχοντας ως δεύτερη λύση να κανείς ιδιωτική ασφάλιση. Πληρώνεις παίρνεις δηλαδή (πλήρη ανταποδοτικότητα).
   Καμία από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις δεν πάσχισε για ουσιαστικές παροχές υγείας και πρόνοιας. όλου του πληθυσμού.
  Αντίθετα στήριξαν και διευκόλυναν όλα αυτά τα χρόνια την κερδοφορία των επιχειρήσεων στην υγεία των οποίων ο τζίρος αυξήθηκε από 508 εκατομμύρια ευρώ το 1997 σε 1,8 δις το 2007. Έχουν συμφωνήσει και δεσμεύονται από το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Οικονομικής Aνάκαμψης το οποίο προβλέπει χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την απελευθέρωση της αγοράς Υγείας, την ανάπτυξη της «άτυπης κοινωνικής μέριμνας» μετακυλώντας όλο το κόστος στους εργαζόμενους.
   Ακόμη και η νέα γρίπη αξιοποιήθηκε κατάλληλα προκείμενου να υλοποιηθούν αντιλαϊκά μέτρα που στόχο θα έχουν το ξεφόρτωμα της ευθύνης ανάπτυξης και χρηματοδότησης δημόσιων υπηρεσιών Υγείας από το κράτος αναγκάζοντας έτσι τα λαϊκά στρώματα να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας δημιουργώντας τους αίσθημα της ανασφάλειας και της οικονομικής επιβάρυνσης..
     --Τα πλεονεκτήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης δε συγκρίνονται με τις λεγόμενες "παροχές" της ιδιωτικής, πολύ περισσότερο που η τελευταία, στην πορεία της ωρίμανσης και αύξησης των υποχρεώσεών της απέναντι στους "πελάτες" της, χειροτερεύει και θα χειροτερεύει τους όρους των συμβολαίων και τις σχετικές παροχές.
    --Τα συμβόλαια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων ακυρώνονται στην περίπτωση αδυναμίας συνεχούς πληρωμής των εισφορών των ασφαλισμένων..
    --Στην ιδιωτική ασφάλιση το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μετράται κατά κεφαλήν και δεν ισχύει το οικογενειακό βιβλιάριο υγείας..
     --Η ιδιωτική ασφάλιση είναι καθαρά κερδοσκοπική επιχείρηση με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου, πάσχει από αναξιοπιστία και είναι ευάλωτη στον κίνδυνο της πτώχευσης και της κατάρρευσης. Είναι πρόσφατο το παράδειγμα της χρεοκοπίας της Ασπίς πρόνοια μίας από της παλαιότερες ασφαλιστικές εταιρίες στην χώρα μας με ότι σημαίνει αυτό για τους χιλιάδες ασφαλισμένους «πελάτες» της .
    ---Στηρίζεται στην "προσφορά - ζήτηση", στην "ανταποδοτικότητα", σε ατομικά συμβόλαια για ορισμένο πλαίσιο παροχών, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με επώδυνους όρους αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Η κατηγοριοποίηση ανάλογα με τα ατομικά βιολογικά χαρακτηριστικά διά μέσου του ελέγχου του DNA, αποτελεί πρόκληση σε βάρος των εργαζομένων, υποβιβάζει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους, είναι στοιχείο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
     --Ο κάθε εργαζόμενος έχει τον ατομικό του λογαριασμό και η σύνταξη του θα εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των προσωπικών του εισφορών και τις αποδόσεις τους.
    Σκεφτείτε ότι το 2008 με το ξέσπασμα της κρίσης τα επαγγελματικά ταμεία παγκοσμίως απώλεσαν το 25% των κεφαλαίων τους. Ο ΟΑΕΕ  βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με πάνω από 500 εκατ. eυρώ λειτουργικό έλλειμμα αποτέλεσμα της λεηλάτησης των αποθεματικών και της χρόνιας υποχρηματοδότησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό.                                
    Την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας υπηρετούν επίσης οι Συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
    Οι προσλήψεις όχι μονίμου προσωπικού αλλά συμβασιούχων έργου, stage, μερικής απασχόλησης κ.λ.π., αποτελούν ήδη το 25%-30% των εργαζομένων στο Δημόσιο διασπώντας έτσι την συνοχή της συλλογικότητας της εργασίας αλλά και συντελούν στην μελλοντική κατάρρευση των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στο Δημόσιο
 
   Η κατάσταση που επικρατεί από την υποβαθμισμένη δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).αξιοποιείται:
·        Για την επέκταση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης μέσω των ΟΤΑ, διάφορων «φιλανθρωπικών» οργανώσεων, ΜΚΟ και των επιχειρηματιών στην υγεία.
·        Την κάλυψη από τους ίδιους τους εργαζόμενους των κενών που αφήνει η πολιτεία στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη με πρόσφατο παράδειγμα ο λογαριασμός αλληλοβοήθειας των Υπάλληλων Π.Σ που συστάθηκε με πρωτοβουλία της πολιτείας και θα τελεί υπό την εποπτεία και διαχείριση των εκπροσώπων της δηλαδή της εργοδοσίας και μάλιστα με το αρχικό κεφάλαιο να προέρχεται από την εξαπάτηση των εργαζομένων που είδαν τα χρήματα τους που τα έδωσαν προς ενίσχυση των πυρόπληκτων του 2007 να αποτελούν το αρχικό κεφάλαιο του λογαριασμού.
 
   Η ΕΑΚΠ αγωνίζεται καθημερινά για την ενημέρωση σας και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών ερχόμενη πολλές φορές σε ρήξη με τους κάθε λογής υποστηρικτές τους.
   Μας εξοργίζει όμως το γεγονός όταν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα τους και συναινούν στο πέρασμα των αντιασφαλιστικών πολιτικών οδηγώντας τους ως πρόβατα επί σφαγή.
 Ένα πρόσφατο παράδειγμα εδώ στην περιφέρεια μας είναι και το γεγονός ότι στις 14/10/2009 απεστάλη ανακοίνωση πρόκληση της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας όπου μετά τα αναγραφόμενα σε αυτή επάξια τα μέλη του Δ.Σ κέρδισαν και τον ρόλο των «ντιλερ» που τον υπερασπίζονται με τον καλύτερο τρόπο.
 Αναφέρεται λοιπόν σε αυτή την ανακοίνωση ότι το Δ.Σ της ένωσης μας μετά από κατάλληλες επαφές με την πρώτη ασφαλιστική εταιρία της χώρας κατάφερε να διεκδικήσει ομαδική έκπτωση στην ασφάλιση των αυτοκίνητων, με ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη.
   Στην συνεχεία λοιπόν και με συγκαλυμμένο τρόπο προσπαθούν να προωθήσουν το προϊόν που τους έχουν επιβάλει γιατί όπως απορρέει μέσα από την ίδια ανακοίνωση προσδοκούν μέσα από συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα, σε ακόμα καλύτερα τιμολόγια και σε άλλους κλάδους που ενδιαφέρουν τους συνάδελφους στις ασφάλειες πυρός. σεισμού κατοικίας και νοσοκομειακής περίθαλψης. Επίσης αναφέρεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσει μαζί μας ο κ. τάδε προκειμένου να μας ενημερώσει για τα περαιτέρω ή όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί του.
 
      Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι από την ενέργεια αυτή του Δ.Σ. της Ένωσης μας προκύπτουν πολλά ερωτήματα που περιμένουν απάντηση: 
·        Εντάξει για τα καλύτερα τιμολόγια σε ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκίνητων το καταλαβαίνουμε, αφού αυτή η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και δεν παρέχεται από το Ελληνικό κράτος και η οποιαδήποτε οικονομικότερη ασφάλιση πιθανόν να επιφέρει μια μικρή ανάσα στο οικογενειακό εισόδημα που πλήττεται βάναυσα. Όμως το σωματείο των εργαζόμενων που πρέπει να υποστηρίζει τα δικαιώματα των μελών του και να αγωνίζεται με κάθε κόστος για την προάσπιση τους δεν επιτρέπεται να γίνεται πλασιέ στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας προάγοντας τον τρίτο πυλώνα που περιλαμβάνει τα ατομικά συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης δηλαδή στην ασφάλιση χωρίς την προστασία του κράτους με τους κίνδυνους που αυτό εγκυμονεί για τους εργαζόμενους και σκοπίμως αποκρύβουν.
·        Αλήθεια συνάδελφοι του Δ.Σ με ποιο τρόπο δόθηκαν τα στοιχεία των μελών της ένωσης σε τρίτους προκείμενου να επικοινωνήσουν μαζί μας; Ρωτήσατε αν το επιθυμούν οι συνάδελφοι ή στην αγωνιά σας μήπως δεν ανταποκριθούν στην αγορά του πακέτου της νοσοκομειακής περίθαλψης και κατ΄ επεκταση της ιδιωτικοποίησης του τομέα της Υγείας χάσετε το ρόλο των ντιλερ που με την σκόπιμη αδράνεια σας έχετε κερδίσει και έτσι τους κάνατε βορά στην κάθε ασφαλιστική εταιρία;
·        Γιατί η ανακοίνωση έχει σταλεί από φαξ ιδιώτη και όχι απ΄το φαξ της Ένωσης με στοιχεία ΕΤHNIKI AEE GR 8711 ενώ και η ανακοίνωση έχει ημερομηνία προγενέστερης της αποστολής κατά ένα μήνα και δυο ημέρες;; Από πότε έχει εκχωρηθεί το δικαίωμα διακίνησης εγγράφων της Ένωσης σε ιδιώτες;  
 
Η ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες του Δ.Σ. που αποτελείτε από μέλη των δύο παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και καλεί τα μέλη της Ένωσης μας να κάνουν το ίδιο και να τους γυρίσουν την πλάτη. Σκοπός των ενεργειών τους είναι να χρησιμοποιηθεί το σωματείο των εργαζόμενων προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα και ο κλάδος μας για την εφαρμογή των αντι ασφαλιστικών πολιτικών της Ε.Ε. από τις εκάστοτε κυβερνητικές πλειοψηφίες που οι ίδιοι είναι ευθυγραμμισμένοι πλήρως μαζί τους, έχοντας ως στόχο την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της ασφάλισης αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζόμενων.
 
 
                 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
                                       ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
 
 
                                ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονικη του μορφή : www.old.eakp.gr/pdf/dokimi.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση