Ημερομηνία18-02-2008
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΎΝΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 Μήνυμα συναδέλφου
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι, συγχαρητήρια για τους δυναμικούς σας αγώνες και μακάρι να γίνουν εφαλτήριο για την αφύπνιση του συνόλου των συναδέλφων από την χειμερία νάρκη στην οποία μας έχει φέρει η φυσική κ πολιτική ηγεσία. μπορεί τα πολιτικά μου πιστεύω να είναι διαφορετικά από ότι λένε οι υπόλοιποι συνδικαλιστές, στην πόλη της Θεσν/κης, ότι πρεσβεύεται αλλά επικροτώ καθημερινά το δυναμικό σας έργο σε οποιαδήποτε πυρ/κη συζήτηση. σας εύχομαι καλή δύναμη.
 
 .
 Σχόλιο Ε.Α.Κ.Π.
 
  Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για την αναγνώριση του αγώνα της Ε.Α.Κ.Π
  Με αφορμή το σχόλιο σου θέλουμε για μία ακόμη φορά να σχολιάσουμε την τακτική όλων αυτών των φερόμενων συνδικαλιστών και ειδικά αυτών της περιφέρειας σου που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων από τα κύρια και βασικά προβλήματα που τους απασχολούν και τον εγκλωβισμό τους σε τεχνητά διλλήματα που έχουν να κάνουν με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός μας.
  Πάγια τακτική των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δηλαδή όλων αυτών των αυτοαποκαλούμενων συνδικαλιστών που νυχθημερόν, είτε με την αδράνεια τους είτε με την ενεργό συμμετοχή τους βοηθούν της κυβερνήσεις να περνούν σε βάρος των εργαζομένων τα αντεργατικά τους σχέδια (με το αζημίωτο φυσικά), να προσάπτουν στους εκπροσώπους του αγωνιστικού συνδικαλισμού κομματικές σκοπιμότητες κ.λ.π .
  Στόχος τους είναι αφού δεν έχουν οι ίδιοι συνδικαλιστικά επιχειρήματα και δράση για να αντιτάξουν απέναντι στην οφθαλμοφανή και αναγνωρισμένη δράση της Ε.Α.Κ.Π., να καταφέρουν να την αποδυναμώσουν από τον γνήσιο συνδικαλιστικό της χαρακτήρα προσάπτοντας της κομματικά κίνητρα και επιδιώξεις.
  Με τον τρόπο αυτό προσδοκούν ( και το πετυχαίνουν ως έναν βαθμό γιατί δρουν στο παρασκήνιο, μακριά από δημόσιες τοποθετήσεις ή έγγραφες ανακοινώσεις και πάντα απουσία των εκπροσώπων της Ε.Α.Κ.Π.) να εγκλωβίσουν τον συνάδελφο στην λογική ότι, ναι μεν αγωνίζεται η Ε.Α.Κ.Π. αλλά το κάνει για να εξυπηρετήσει τα κομματικά συμφέροντα του Χ πολιτικού φορέα. Άρα λοιπόν εσύ που είσαι προσκείμενος πολιτικά στον Ψ πολιτικό φορέα αν στηρίξεις την Ε.Α.Κ.Π. έρχεσαι σε αντίθεση με τα πολιτικά σου πιστεύω και το καλό του κόμματος που υποστηρίζεις.
   Σε οδηγούν δηλαδή ή τουλάχιστον το προσπαθούν, ενώ εσύ βιώνεις τον εργασιακό σου μεσαίωνα μέσα από τις αλλεπάλληλες καταστρατηγήσεις και αυθαιρεσίες σε βάρος των δικαιωμάτων σου και ενώ αυτοί έχουν βολευτεί σε «λάιτ» υπηρεσίες μακριά από το δικό σου το μαρτύριο χωρίς να κάνουν τίποτε για να αντιμετωπίσουν τα προβλήτα που σε απασχολούν, να βλέπεις με καχύποπτο μάτι αυτούς που αγωνίζονται για την επίλυση τους με όλες τους τις δυνάμεις και σε όλα τα μέτωπα .   
   Αγαπητέ συνάδελφε
  Το ποια είναι η Ε.Α.Κ.Π. και ποιοι είναι οι στόχοι της το λέει με ξεκάθαρο τρόπο η διακήρυξη της στην αρχική σελίδα της Ιστοσελίδας (διάβασε με κλίκ εδώ www.old.eakp.gr/index.php ) αλλά το αποδεικνύει η μέχρι τώρα δράση της που γίνεται στην βάση των εργασιακών ζητημάτων, το αποδεικνύει η ανιδιοτελή και απλόχερη βοήθεια που έχει δώσει και δίνει σε εκατοντάδες συναδέλφους για τα προβλήματα που τους απασχολούν χωρίς να έχει ζητήσει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από κανέναν.
  Επίσης ο συνδικαλιστικός χαρακτήρας της Ε.Α.Κ.Π. αποδεικνύεται και από την ταυτότητα και την προσωπικότητα των συναδέλφων που δραστηριοποιούνται μέσα από τις γραμμές της σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, καθώς και όλων αυτών που θέτουν υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων. 
  Τουναντίον οι δύο άλλες παρατάξεις λειτουργούν σαν κλάμπ εξυπηρέτησης ομοϊδεατών και ευθυγραμμίζονται σε κάθε πολιτική επιλογή των κομματικών φορέων που εκπροσωπούν.
   Με δεδομένη την αδράνεια τους δεν θα μπορούσαν αλλιώς να επιβιώσουν συνδικαλιστικά παρά μόνο με το να υφαρπάζουν την στήριξη και την ανοχή των συναδέλφων υπό την απειλή της κομματικής πειθαρχίας και ως αντίτιμο των μικρορουσφετιών που κάνουν μέσω πολιτικών και υπηρεσιακών παρεμβάσεων αλλά και του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων που έχει γίνει το παραμάγαζο τους .
   Αγαπητέ συνάδελφε στην περιφέρεια σου ήδη έχει ιδρυθεί και δραστηριοποιείτε η Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας . Χαρακτηριστικό γνώρισμα των συναδέλφων που την ίδρυσαν είναι μόνο η κοινή τους ιδιότητα « εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος » χωρίς να υπάρχει καμία άλλη πολιτική ή συντεχνιακή συγγένεια και η κοινή τους αγωνία για τα εργασιακά μας ζητήματα .
   Οι συνάδελφοι που την απαρτίζουν είναι γνωστοί στους συνδικαλιστές της περιοχής σου για τα πολιτικά τους πιστεύω αλλά αυτό βλέπεις το αποσιωπούν έντεχνα.
   Τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. δεσμεύτηκαν απέναντι στους συναδέλφους της περιφέρειας σου και όχι απέναντι σε κάποιον πολιτικό φορέα με την ιδρυτική τους διακήρυξη (διάβασε εδώ με κλίκ www.old.eakp.gr/news2.php ) ότι θα παλέψουν για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων και όχι για την επίτευξη κάποιων κομματικών επιδιώξεων . 
   Αυτό που μένει λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε είναι εσύ και όσοι άλλοι συνάδελφοι που συμφωνείτε με τις θέσεις, τις αρχές και τον αγώνα της Ε.Α.Κ.Π. ακόμη και εάν υπάρχουν κάποιες επιμέρους διαφωνίες να δραστηριοποιηθείτε μέσα στις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. και να βοηθήσετε από κοινού να αλλάξουν οι συσχετισμοί τόσο στην περιφέρεια σου όσο και στην Ομοσπονδία  
   Δεν μας περισσεύει χρόνος για άλλες χαμένες διετίες. Από αυτές τις εκλογές που θα γίνουν σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να ξεκινήσει η ανατροπή των συσχετισμών για να ελπίζουμε ότι θα μπει επιτέλους ένα φρένο στο ξεθεμελίωμα των δικαιωμάτων μας .   
   Δώστε λοιπόν τον αγώνα σας με την συμμετοχή σας μέσα από τα ψηφοδέλτια της Ε.Α.Κ.Π. όπου υπάρχουν και δημιουργείστε αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Ε.Α.Κ.Π. στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν υπάρχουν. 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις