Ημερομηνία:28-04-2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                         Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                           . 
           Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.grEmail: , info@eakp
.
ΑΘΗΝΑ   28 Απριλίου  2010     
                                         Προς:    Κο Αρχηγό Π.Σ. Στυλιανό Στεφανίδη  
 
                          Κοιν/ση:     1ον   Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη                  
                                              2ον   Kο  ΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια 
                                              3ον   Πολιτικούς Φορείς - ΑΔΕΔΥ ΠΑ.ΜΕ - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.- Πρωτ/μιες Ενώσεις.        
                                                   .                                                                                                                                         
    Κύριε Αρχηγέ πριν λίγες μέρες και ειδικότερα στις 20/4 η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών μέσω ενός ανώνυμου κατασκευασμένου δημοσιεύματος στο sitetroktiko, ( βλ. site Ε.Α.Κ.Π. ) βρέθηκε αντιμέτωπη με μία άθλια, προβοκατόρικη και συκοφαντική προσπάθεια από μέρους όσων έχουν θορυβηθεί από την συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση που έχουν οι θέσεις της στους εργαζόμενους του Π.Σ. και προσπαθούν να αναχαιτίσουν την αγωνιστική της δράση με μακιαβελικές μεθόδους, ενόψει μάλιστα των εκλογών που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε μία σειρά πρωτοβάθμιες ενώσεις. Η προβοκάτσια αυτή απαντήθηκε δεόντως από την Ε.Α.Κ.Π. την ίδια ημέρα με σχετική ανάρτηση στo προαναφερόμενο site ( www.old.eakp.gr/pdf/blog-post_3359.html). 
  Οι εμπνευστές του δημοσιεύματος αξιοποιώντας ένα φραστικό και μόνο επεισόδιο που προκλήθηκε από αναίτιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από έτερο παρόντα συνδικαλιστή σε βάρος συνδικαλιστικού στελέχους της Ε.Α.Κ.Π. κατά την διάρκεια προγραμματισμένης ενημέρωσης των εργαζομένων της Π.Υ. Αργοστολίου, αποσιωπώντας όμως τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά των παρευρισκομένων εκπροσώπων της, κατασκεύασαν ένα καθ όλα συκοφαντικό και προσβλητικό για την Ε.Α.Κ.Π. ανώνυμο δημοσίευμα.
  Στην προσπάθεια τους αυτή που είναι χαρακτηριστική απόδειξη της αδυναμίας που έχουν ώστε να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα και ανάλογη συνδικαλιστική δραστηριότητα απέναντι στην αγωνιστική και υπεύθυνη δράση της Ε.Α.Κ.Π., προσπάθησαν μέσω του ανώνυμου δημοσιεύματος με κατασκευασμένα γεγονότα, εμπλέκοντας σκόπιμα τόσο εσάς όσο και την πολιτική ηγεσία, να προκαλέσουν με αυτόν τον δόλιο τρόπο υπηρεσιακές ενέργειες(ΕΔΕ),προσδοκώντας ίσως ότι μέσω της αξιοποίησης των υπηρεσιακών παραγόντων που ενδεχομένως οι ίδιοι να θεωρούν ευνοϊκά προσκείμενους να αξιοποιήσουν την όλη κατάσταση σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π.       
  Κύριε Αρχηγέ  με δεδομένο πλέον ότι:
  •           Αμέσως μετά το ανώνυμο κατασκευασμένο συκοφαντικό δημοσίευμα ξεκίνησε διενέργεια Ε.Δ.Ε. και μέσω αυτής κατά παράβαση της αρχής της συνδικαλιστικής ελευθερίας και αυτονομίας επιχειρείται εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων ( εκπροσώπων εργοδοσίας ) ευθεία παρέμβαση στην λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων, με σκοπό τον πειθαρχικό έλεγχο γεγονότων και δραστηριοτήτων που είναι συνάρτηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  •           Ειδικότερα την περίοδο αυτή που η πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων ενώσεων του Π.Σ. είναι σε διαδικασία εκλογής των αιρετών τους οργάνων, η αρχόμενη Ε.Δ.Ε. με πρωτοβουλία της υπηρεσίας που είναι αποτέλεσμα των συκοφαντικών μεθοδεύσεων, αποτελεί μεροληπτική και δυσφημιστική μεταχείριση σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. η οποία συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες,
  •           Η Ε.Α.Κ.Π. όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αγωνίζεται σε όλα τα επίπεδα με αξιοπρέπεια και συνέπεια για την ανάδειξη και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Π.Σ. και των εργαζομένων του με τεκμηριωμένες θέσεις. Ασκεί δημόσια και ενυπόγραφη κριτική σε όποιον εκτιμά ότι με τις πράξεις του συμβάλει στην επιδείνωση των προβλημάτων αυτών και δεν είναι στις αρχές της τακτικές ή πρακτικές που επιδιώκουν με δόλιο και θρασύδειλο τρόπο μέσω ανώνυμων δημοσιευμάτων και σχολίων να τις προσάψουν οι κάθε λογής πρωτομάστορες της λάσπης και της διαπλοκής. Για τον λόγο αυτό επιχείρησε άλλωστε να σας ενημερώσει  δεόντως την ίδια ημέρα που εκδηλώθηκε η προβοκάτσια σε βάρος της.  
   Κύριε Αρχηγέ είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε κάθε ενέργεια που στόχο έχει και συμβάλει στην κατασυκοφάντηση του συνεπούς αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ποδηγέτηση του μέσω παρόμοιων υπηρεσιακών ενεργειών.
   Η Ε.Α.Κ.Π. θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να ξεσκεπαστούν οι υπεύθυνοι της σκευωρίας σε βάρος της, θα αντικρούσει κάθε επιχειρούμενη ενέργεια που πλήττει τόσο την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και την ίδια, από όπου και εάν προέρχεται.
   Ζητά όμως από εσάς να παρέμβετε άμεσα ώστε να πάψουν οι υπηρεσιακοί θεσμοί να αξιοποιούνται προς επίτευξη τέτοιων έκνομων και δόλιων επιδιώξεων.
.
                                                     Για την Ε.Α.Κ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                                           Καραγκούνης Δημήτρης – Μιχαήλ Μιχαήλ
.


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.